februari

Dit jaar vindt het World Potato Congress in Peru plaats, tien jaar nadat ik de aftrap van het ‘VN Jaar van de Aardappel’ in het oorsprongsgebied van de aardappel meemaakte.

Van een nieuw op te richten World Potato Centre in Emmeloord tot het afstemmen met de bloembollensector op het gebied van onderzoek naar virus: ‘zoek de samenwerking op’...

Sinds 2001 is het genereren en overdragen van kennis in de keten een belangrijk aandachtspunt bij het tweejaarlijkse evenement Aardappeldemodag.

Sinds eind vorig jaar is de nieuwe NAO Hygiënecode voor ongeschilde (zoete) aardappelen van kracht.

De mondiale positie van de Nederlandse aardappelketen is significant. De exportwaarde van verwerkte aardappelproducten is in vergelijking met 2008 met bijna 60 procent gestegen.

Bio is booming en dat werd halverwege januari nog eens onderstreept door hoog bezoek aan de Biobeurs te Zwolle, met de komst van Koningin Máxima en landbouwminister Carola Schouten.

Zilte landbouwpionier en aardappelteler Marc van Rijsselberghe van de Salt Farm Foundation uit Den Hoorn heeft op 24 januari de Cruquius Penning 2018 ontvangen uit handen van burgemeester Onno Hoes van de gemeente Haarlemmermeer.

Het jaar 2018 is in principe het laatste jaar voor de collectief gefinancierde integrale toetsing op Erwinia.

Ik ben net terug van de VNO-NCW Bilderbergconferentie. Een bijeenkomst met inspirerende lezingen en discussies over de bijdrage van het bedrijfsleven aan maatschappelijke problemen.

Van 27 tot en met 31 mei 2018 vindt het World Potato Congress plaats in Peru.

Vraag en aanbod in de internationale professionele aardappelhandel op een digitale wijze bij elkaar brengen, dat is wat de ervaren aardappelhandelaar Àngel Muñoz van het Spaanse aardappelhandelsbedrijf Agromar, onderdeel van Intersur...

Den Haag - Afgelopen maand kwam er langzaamaan eindelijk een wat positieve beweging in de aardappelmarkt.

Sinds begin dit jaar is Harry Goos, voormalig directeur en mede-eigenaar van Tolsma- Techniek uit Emmeloord, een eigen dienst voor bewaaradvies begonnen.

‘Het aardappelgeweten van de NAK’, aldus omschreven door Kees van Arendonk, voorzitter van de Vaste Commissie van de keuringsorganisatie, is deze maand met pensioen gegaan.

In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine. Dit keer een bijdrage van Renould Schiffelers, werkzaam in de regio Zuidoost-Nederland.

Naast Pommes gratin, Pommes duchesse is Pommes dauphine ook zo’n klassieker.

Fish & Chips

Geen bezoek aan Groot-Brittannië is compleet zonder minstens een keer fish & chips te eten. U weet wel, zo’n bult patat met een stuk vette kabeljauw erop.

Het project in Zuid-Amerika waar ik werkte, had een trip voor “teambuilding” gepland. 

Door verdergaande schaalvergroting en uitbreiding van activiteiten neemt de behoefte aan vreemd vermogen de laatste jaren sterk toe bij aardappeltelers.

Op 15 december 2017 heeft de rechtbank in Rotterdam het bedrijf Flevostar Potatoes BV te Dronten failliet verklaard.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering