Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Gestoomde groenten met currydip

januari 2023


Pure bereiding, mega gezond, Hollandse bodem met oosters tintje, enorm lekker en supersimpel. Het ultieme vegan-gerecht van nu!


Hoofdgerecht, 2-3 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten.

• 600 gram vastkokende kleine aardappelen
• 600 gram harde groenten (bijv. wortel, broccoli, lente-ui, bleekselderij, rode ui)
• 2 eetlepels extra vierge olijfolie
• 1 eetlepel sesamolie
• sap van 1 limoen
• 2 theelepels gembersiroop
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel currypasta (bijv. Patak’s)
• verse koriander naar smaak

Was de aardappelen en snijd ze zonder te schillen in gelijke stukken. Breng water in een kookpan of wok aan de kook. Stoom de aardappelen in een metalen vergiet boven de kookpan of in een bamboe stoommandje op de wok zo’n 8 minuten tot nog net niet helemaal gaar. Dek gedurende het stomen af met een deksel.
Was de rest van de groenten, maak schoon en snijd in gelijke stukken. Doe de groenten bovenop de aardappelen. Dek af en stoom nog eens 7-8 minuten mee tot de groenten beetgaar zijn.
Klop intussen de olijfolie en de sesamolie druppelsgewijs door het limoensap. Klop er de gembersiroop, kerriepoeder en currypasta door. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de koriander grof. Serveer de gestoomde groenten met de currydip, of druppel de currydip er overheen. Bestrooi met koriander.

Tip: Lekker met dry roasted gekruide cashewnoten of andere gekruide noten. Wil je minder vegan, serveer er dan een roerei met verse bieslook bij.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO