Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Voorjaarssalade met raapstelen

mei 2022


Het voorjaar heeft zoveel moois aan groenten die voor velen nog wat onbekend zijn. Meiknollen, postelein, raapstelen. Als je maar weet wat je er mee kunt. Dan zijn ze misschien wat onbekend maar zeker niet onbemind.


4 personen. Bij- of lunchgerecht. Bereiding ca. 30 minuten

• 250 gram primeuraard­appeltjes
• 1 granaatappel
• 1 kleine rode ui
• 2 eetlepels magere yoghurt
• 1 eetlepel mayonaise
• ½ bosje gehakte bieslook
• 1 bosje raapstelen
• 75 gram hazelnoten
• zout, peper

Was de aardappeltjes en snijd ze met schil in dunne plakjes.
Doe ze in een stoommandje of metalen vergiet boven een pan met kokend water. Dek af en stoom in 7 minuten lekker knapperig gaar. Haal de granaatappelpitjes uit de appel. Dit doe je eenvoudig door de granaatappel te halveren en in een kom met ruim water binnenstebuiten te keren. Friemel de pitjes eruit en los van de witte vliesjes. De witte vliesjes komen boven drijven en zijn zo gemakkelijk te verwijderen. Giet af en laat uitlekken.
Pel de rode ui, halveer deze en snijd de helften in flinterdunne plakjes.
Klop de dressing van de yoghurt, mayonaise, bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Spoel de aardappelschijfjes kort met koud water en schep ze lauwwarm door de dressing. Laat zo even intrekken.
Was de raapstelen. Snijd de stelen met wortels eraf. Doe de raapstelen met de aardappel met dressing in een grote schaal. Strooi er de rode ui, hazelnoten en granaatappel erover. Schep om en serveer direct.

Tip: Ook heerlijk met uitgebakken spekjes.

Ingrid van den Arend
Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO