Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Selfmade spicy vegaburgers

juni 2021


Nu we richting de zomer gaan, wordt menig barbecue weer opgestookt. Wil je geen overdaad aan vlees? Maak dan eens je eigen vegaburger. In dit recept op een broodje, maar ook mega-vega-lekker met alleen gegrilde groenten of sla.

Hoofdgerecht, 4-6 burgers. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

• 3 grote kruimige aardappelen (ongeveer 500 gram)
• 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
• 70 gram gekruid paneermeel
• 1 ei
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel knoflookpoeder
• zout en (cayenne)peper
• 4 hamburgerbroodjes
• 2 tomaten
• 1 stukje port salut (of andere smeltkaas)
• 1 kropje sla (kropsla of little gem)

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2×2 cm. Stoom ze in een vergiet, afgedekt, boven een pan met kokend water in 20 minuten goed gaar.
Laat intussen de kikkererwten goed uitlekken in een zeef. Pureer ze met een staafmixer grof. Laat de aardappelstukken goed uitdampen. Stamp ze met een pureestamper (niet met de staafmixer) door de kikkererwten. Meng met het paneermeel, ei, kerriepoeder, knoflookpoeder, flink wat zout en peper. Maak burgers van het mengsel en grill ze op de barbecue (of op een grillplaat of in een grillpan) om en om gaar en bruin. Smelt er op het laatste moment wat plakjes kaas op.
Snijd de broodjes open. Snijd de tomaat in plakjes. Pluk de sla en was de bladeren. Beleg de broodjes met de burgers en het garnituur. Serveer er een saus naar keuze bij (ketchup, mayonaise, knoflooksaus, blue cheese dressing, tzatziki, guacamole, barbecuesaus,…)

Tip: Je kunt eindeloos experimenteren met het beleg. Denk aan gebakken uienringen, avocado, rucola, komkommer, augurk, nachochips, olijven, zongedroogde tomaat, geitenkaas en ga zo maar door.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO