Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Kikkererwtsalade met aardappel, feta en munt

juli 2021


Zoeken we naar meer in balans, evenwichtiger voeding, weinig dierlijke producten en heel veel groenten om onze ecologische footprint te verminderen? Of is de razend populaire kikkererwt in een ontzettend gezonde salade met een frisse stevige aardappel gewoonweg erg lekker? Ik ga voor beiden….


Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten.

• 500 gram krieltjes
• 200 gram sperziebonen
• 2 rode ui
• 250 gram kleine trostomaatjes
• 200 gram feta
• 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
• 8 eetlepels extra vierge olijfolie
• sap van ½ citroen
• 2 eetlepels honing
• 4 takjes munt
• zout en peper

Doe de krieltjes in een metalen vergiet of een stoommandje. Stoom ze afgedekt met een deksel en een opgevouwen theedoek ertussen boven kokend water in 10-12 minuten gaar. Laat afkoelen.
Snijd intussen de puntjes van de sperziebonen en stoom ze ook in het vergiet (of stoommandje) in 8 minuten gaar. Spoel ze af met koud water.
Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes. Halveer de trostomaatjes. Snijd de feta in blokjes. Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Doe de olijfolie, citroensap, honing en de blaadjes van 1 takje munt in een hoge kom van een staafmixer en mix met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de ingrediënten in laagjes in een mooie hoge glazen kom. Snijd de rest van de munt in reepjes en strooi er overheen. Je kunt de dressing er apart bij serveren.
Omhusselen in een grote schaal kan natuurlijk ook. Het is allemaal even smaakvol.

Tip: Schep je er een zak rucola doorheen, dan wordt deze maaltijdsalade wat luchtiger.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO