Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuws

2 februari 2023 | Nieuws

Nancy Rietbroek nieuwe operationeel directeur NAK

Het bestuur van de NAK heeft Nancy Rietbroek (49) benoemd tot operationeel directeur. Vanaf 1 maart 2023 beginnen haar werkzaamheden bij de NAK. De functie van operationeel directeur binnen de NAK is een nieuwe functie die ontstaat door het (her)introduceren van een tweehoofdige directie van de keuringsdienst.

26 januari 2023 | Nieuws

Teeltvoorschrift wratziekte in kerngebieden uitgebreid

Op verzoek van BO Akkerbouw heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) per 1 januari 2023 het teeltvoorschrift wratziekte uitgebreid. De lijst met toegestane aardappelrassen in de kerngebieden geldt niet langer voor alleen de zetmeelaardappelteelt, maar vanaf nu voor alle aardappelteelt. Ook is een nieuw kerngebied ingesteld, ten oosten van Veendam, vanwege een…

19 januari 2023 | Nieuws

Breeders Trust beoogt meer grip op gebruik Farm Saved Seed met PBR Database

Breeders Trust kondigt aan een omvangrijk internationaal pilot project, genaamd PBR Database, te starten om meer grip te krijgen op het gebruik van Farm Saved Seed (FSS). Volgens de organisatie gaat het hierbij zowel om meer grip wat betreft de inning van royalty’s (billijke vergoeding) als het tegengaan van illegaal gebruik van FSS.

12 januari 2023 | Nieuws

NVWA erkent inundatie als maatregel voor Meloidogyne chitwoodi en fallax

LTO Nederland laat weten dat de NVWA inundatie, het langdurig onder water zetten van een perceel, op verzoek van de LTO werkgroep pootaardappelen heeft erkend als bestrijdingsmaatregel voor percelen waar maatregelen voor de wortelknobbelaaltjes Meloidogyne chitwoodi en/of Meloidogyne fallax van toepassing zijn.

4 januari 2023 | Nieuws

NAV berekent verdere stijgingen kostprijs teelt consumptieaardappelen

Aan de hand van een inschatting van de kostprijs van consumptieaardappelen voor seizoen 2023 door de Werkgroep Consumptie Aardappelen (WCA) concludeert de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) dat forse verhogingen van de contractprijzen door de fritesindustrie meer dan nodig zijn.

29 december 2022 | Nieuws

BO Akkerbouw presenteert factsheet geïntegreerde aanpak Rhizoctonia in aardappelen

In een onlangs gepubliceerde factsheet heeft Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw de kennis om de schimmel Rhizoctonia solani te bestrijden gebundeld. Deze factsheet bevat kennis die akkerbouwers kunnen gebruiken om aan de slag te gaan met een geïntegreerde aanpak van deze schimmel, die algemeen in de bodem voorkomt.

21 december 2022 | Nieuws

Agrico realiseert recordomzet en betere uitbetalingsprijzen

“De marktsituatie en de moeilijkheden om de aardappelen op tijd te verladen, maakten 2021/2022 tot een uitdagend seizoen. We zijn dan ook zeer tevreden dat we tóch een flinke verbetering van het resultaat hebben kunnen realiseren”, sprak algemeen directeur Jan van Hoogen begin december tijdens de jaarlijkse centrale ledenvergadering van Agrico.

14 december 2022 | Nieuws

Film toont rol Nederlands pootgoed in voeden wereldbevolking

The Potato Valley, een kennisnetwerk rondom de pootaardappelteelt in Noord-Nederland, lanceert een film die moet benadrukken hoe Nederlands pootgoed de wereld voedt.

8 december 2022 | Nieuws

Maarten van Delst nieuwe CEO van Aviko

Met ingang van 1 januari 2023 wordt Maarten van Delst CEO van businessgroep Aviko, onderdeel van coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun.

1 december 2022 | Nieuws

Europatat kondigt congres in Polen aan

Samen met de Poolse Aardappelfederatie heeft de Europese Aardappelhandelsassociatie Europatat vandaag aangekondigd dat het volgende Europatat Congress van 5 tot 7 juni 2023 zal plaatsvinden in Gdańsk (Polen).

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO