Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Nieuws

26 maart 2024 | Nieuws

Biostimulant weert luis en verlaagt mogelijk virusdruk

Volgens PlantoSys, ontwikkelaar van biostimulanten en meststoffen uit Lochem, is het product SilicaPower na verdere bestudering ook geschikt gebleken om luisaantastingen in aardappelplanten te weren. “Het product maakt het loof letterlijk harder”, benadrukt de fabrikant. Uit onderzoeksresultaten van Wageningen Universiteit & Research blijkt dat de biostimulant de weerbaarheid van de plant versterkt tegen abiotische en…

11 maart 2024 | Nieuws

Nieuwe efficiënte stikstofbladmeststof met twee biostimulanten

Nutrino Pro is een nieuwe in aardappelen toepasbare stikstofbladmeststof die AgroCentrum uit Steenbergen dit jaar op de markt brengt. Deze meststof onderscheidt zich door haar hoge efficiëntie, wat er voor zorgt dat de stikstofbenutting ook onder stressvolle omstandigheden behouden blijft.

Het bijzondere kenmerk van Nutrino Pro is dat de bladmeststof gedurende een periode van ongeveer…

27 februari 2024 | Nieuws

Pootgoedkwaliteit is keten verantwoordelijkheid

De oorzaak van een slechte opkomst van consumptieaardappelen wordt vaak gezocht bij de kwaliteit van het geleverde pootgoed. Maar minstens zo vaak ligt de oorzaak verderop in de keten. Meerjarig onderzoek door de NAK, in opdracht van VAVI, NAO en BO Akkerbouw, heeft aangetoond dat de kwaliteitsbewaking van pootgoed in de gehele keten aandacht vraagt.

13 februari 2024 | Nieuws

World Potato Congress presenteert ins en outs congres 2024 in speciaal webinar

Dit jaar gaat de 12e editie van het World Potato Congress (WPC) down under. Om alle ins en outs te leren, presenteert de WPC een live webinar vanuit Australië op 13 februari 2024 om 22:00 uur Nederlandse tijd. Dr. Nigel Crump is de lokale organisator en presenteert: “Adelaide, Australië: gastheer van het 12e World Potato…

31 januari 2024 | Nieuws

Succes beheersing Veenkoloniale AM afhankelijk van kennis bij telers

Kennis bij telers moet up-to-date worden gehouden om aardappelmoeheid (AM) te beheersen, zodat de aardappelteelt in de Veenkoloniën mogelijk blijft. Dat blijkt uit de eindrapportage van het vierjarige HLB-project Beheersing van Veenkoloniale AM, dat recent is afgerond. Een vervolgproject is volgens HLB zeer wenselijk.

25 januari 2024 | Nieuws

Pootaardappeldag wil antwoord geven op de vraag hoe je als bedrijf overeind blijft

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert Delphy weer de Pootaardappeldag, wintereditie in ‘t Voorhuys in Emmeloord. In het dagvullende programma gaan diverse sprekers in hun presentaties in op uitdagingen in de huidige pootaardappelteelt. Tijdens de dag zullen er veel details over het onderzoek in pootgoed en ontwikkelingen in de pootgoedteelt worden gepresenteerd.

De pootaardappelteelt is…

23 januari 2024 | Nieuws

BO Akkerbouw roept akkerbouwers op om onderzoekwensen in te dienen

De aardappelteelt kent momenteel veel uitdagingen. Om hiervoor oplossingen te vinden, is onderzoek heel belangrijk. BO Akkerbouw roept akkerbouwers op om hun wensen voor nieuw onderzoek en voor kennisverspreiding in te dienen om zo zelf richting te geven aan toekomstige oplossingen voor de sector.

“Akkerbouwers zitten zelf aan het stuur van het onderzoeksprogramma van BO…

16 januari 2024 | Nieuws

WUR start grootschalig onderzoek op naar ziekmakende aaltjes

Door klimaatverandering en genetische selectie komen wortelknobbelaaltjes steeds noordelijker in Europa voor en zijn cystenaaltjes steeds moelijker te beheersen. Daarmee vormen deze parasieten een toenemend gevaar voor de teelt van aardappelen. Om de opmars goed in beeld te krijgen en passende en duurzame oplossingen te vinden voor het probleem, start de Wageningen University & Research…

3 januari 2024 | Nieuws

In 2024 weer informatieve Themadag Aardappelen

Op woensdag 24 januari organiseert de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland, LNCN, weer de jaarlijkse Themadag Aardappelen in de Meerpaal te Dronten. Toonaangevende sprekers zullen branchegenoten meenemen in keur aan inspirerende onderwerpen die momenteel actueel zijn in de aardappelsector.

Na het openingswoord door LNCN-voorzitter Mark Brantjes, zal Dr. Klaas Dijkstra, lector Computer & Data Science…

27 december 2023 | Nieuws

Breeders Trust benoemt Corné Beers als nieuwe directeur

Per 1 januari 2024 wordt Corné van Beers (53) benoemd tot algemeen directeur van Breeders Trust NV in Brussel. Van Beers volgt Geert Staring op die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO