Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Peter Oldenkamp per 1 augustus directeur Agrico Research

9 maart 2023

Per 1 augustus 2023 wordt Peter Oldenkamp benoemd tot directeur van Agrico Research. Hij volgt hiermee Sjefke Allefs op, die zich na 24 jaar als directeur gaat toeleggen op praktische veredeling en onderzoek.

Peter Oldenkamp wordt per 1 augustus benoemd tot directeur van Agrico Research.

“De mogelijkheid om de leiding van Agrico Research over te mogen nemen van Sjefke is voor mij een fantastische uitdaging”, stelt Oldenkamp. “Het combineren van kennis en ervaring in de veredeling, productie en de markt is daarbij een stevige basis. Het ontwikkelen van rassen voor de toekomst en de verbinding vormen tussen Agrico Research en Agrico BV is zeker één van mijn speerpunten de komende periode”, voegt hij toe. Oldenkamp is sinds 2019 werkzaam bij Agrico en verantwoordelijk voor de afdeling productmanagement. Daardoor is hij nauw verbonden met het werk van Agrico Research. De afgestudeerd agronoom aan de Universiteit van Wageningen heeft diverse functies bekleed binnen de vakgebieden onderzoek, veredeling en productmanagement bij handelmaatschappij van Rijn, KWS Potato en Enza Zaden, waarna hij is overgestapt naar Agrico. Per 1 augustus zal hij worden benoemd tot directeur van Agrico Research.

Scheiding verantwoordelijkheden

Na 24 jaar als directeur gaat Sjefke Allefs zich vanaf 1 augustus toeleggen op praktische veredeling en onderzoek.

“Sjefke heeft veel betekend voor de verdere ontwikkeling van Agrico Research tot toonaangevend organisatie op het gebied van de veredeling en ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen”, meent Jan van Hoogen, directeur van Agrico. “Hij was van het begin af verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze Next Generation rassen en we zijn hem dankbaar voor de stappen die hij met Agrico Research heeft gezet”, voegt de Agrico-directeur daaraan toe. Allefs is sinds 1990 werkzaam voor Agrico Research, waarvan de laatste 24 jaar als directeur. Hij heeft aangegeven het directeurschap te willen overdragen aan een opvolger, omdat het tijd wordt een scheiding aan te brengen tussen de verantwoordelijkheden voor een directeur enerzijds en de aansturing van het technisch-inhoudelijke veredelingswerk en onderzoek anderzijds. Allefs laat tot slot weten blij te zijn dat de vacature intern ingevuld kan worden en er een geleidelijke en zorgvuldige overdracht kan plaatvinden.

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO