Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Export

27 juli 2023 | Nieuws

Tanzania werkt met Nederland aan roadmap voor bloeiende pootgoedsector

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) laat weten dat Tanzania en Nederland een gezamenlijke roadmap gaan ontwikkelen, voor een bloeiend pootaardappel-ecosysteem in het Oost-Afrikaanse land. Het besluit hiervoor namen de landen tijdens een workshop die werd bijgewoond door publieke en private stakeholders uit de tuinbouw- en de aardappelsector.

10 mei 2023 | Artikelen

Na verwerkingsrecord nu grote zorgen over grondstofaanvoer in België

De Belgische aardappelverwerkende industrie boekte in 2022 een verwerkingsrecord van maar liefst 6,2 miljoen ton aardappelen. Tegelijkertijd maakt de sector zich grote zorgen over de sterk gestegen productiekosten en continuering van de grondstofaanvoer, verwoordt Christophe Vermeulen, CEO van brancheorganisatie Belgapom uit Brussel.

14 december 2022 | Artikelen

Potato Variety Days 2022: Veel vraag naar low-input-rassen die weinig stikstof en water vragen

Om bezoekers te informeren over het deelnemersveld op de onlangs gehouden internationale Potato Variety Days in Emmeloord en omgeving, had Aardappelwereld magazine vooraf weer een handig e-book gemaakt. Ook nu vroeg de redactie allen die het digitale boekwerk gratis hadden gedownload naar hoofdinteresses bij de zoektocht naar nieuwe rassen. Het zal wellicht niemand verbazen, maar…

11 augustus 2022 | Nieuws

Europlant breidt pootaardappelopslag Polen uit

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag, neemt Europlant Polen voor de oogst van 2022 een nieuwe opslag voor pootaardappelen in gebruik.

8 december 2021 | Artikelen

Interview Ton van Arnhem, directeur NPPO:“Je moet op inhoud kijken of je zaken voor elkaar krijgt”

In Nederland bewaakt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de gezondheid van planten. Binnen de NVWA is de National Plant Protection Organization (NPPO) verantwoordelijk voor het uitvoeren van fytosanitaire taken gericht op het tegengaan van de introductie, vestiging en verspreiding van schadelijke plantenziekten en plagen. Directeur van deze organisatie is de ervaren Ton van Arnhem.…

7 juli 2021 | Artikelen

Landbouwminister El Salvador bezoekt TPC in kader van bijzondere samenwerking

In het kader van een nieuw project aangejaagd door de regering van El Salvador, bezocht een delegatie uit het Centraal-Amerikaanse land, onder wie minister van Landbouw David Martinez, eind juni The Potato Company bv (TPC) in Emmeloord. Ook zijn pootaardappelen van het nieuwe TPC-aardappelras “Salvador” onderweg naar El Salvador voor lokale teelt aldaar.

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO