Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Opinie

10 mei 2023 | Artikelen

Koude start

Ondanks de warme prijsvorming van zowel de contracten als de afloop van het oude seizoen, kent het teeltseizoen van 2023 een koude start.

10 mei 2023 | Artikelen

Advisering niet sneller, wel duurder

In het regeerakkoord is opgenomen dat een scheiding tussen verkoop en advies verplicht moet worden. Dit gaat dan over de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen, ook voor de aardappelteelt.

10 mei 2023 | Artikelen

De Dikke van Dale

Het zeer bekende woordenboek de Dikke van Dale neemt bij een volgende uitgave ook nieuwe woorden op. Voorbeelden zijn: viruswappie, anderhalvemetersamenleving en klimaatklever. Sommige woorden zijn eerst woord van het jaar, maar bij iedere uitgave worden er wel zo’n tienduizend nieuwe woorden en uitdrukkingen opgenomen.

10 mei 2023 | Artikelen

Les pommes de terre

Om precies te zijn doe ik al 122 dagen iedere ochtend online een Franse les. Net zoals heel veel anderen doe ik dat met Duolingo. Na de ochtendwandeling met de hond en tijdens mijn ontbijt.

12 april 2023 | Artikelen

Gezonde bodem is de basis

Tijdens een ontbijtsessie in het innovatiecentrum van Royal Avebe op de Zernike Campus in Groningen blijkt dat je prima met aardappelzetmeel- en -eiwitproducten kunt ontbijten.

12 april 2023 | Artikelen

Kom naar de Aardappelakker

Het eerste weekend van april was het weer Kom in de Kas, een publieksevenement sinds 1977. Misschien heeft u er iets over gezien of gelezen. In de twee dagen stelden 121 glastuinders in negentien regio’s hun bedrijf open voor jong en oud. Met de slogan “Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij” krijgt iedereen de kans…

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO