Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Zetmeelaardappelen

12 april 2023 | Artikelen

Avebe neemt stappen voorwaarts om plantaardige transitie te versnellen

Royal Avebe gaat versterken en versnellen, zo onderstreept de zetmeelaardappelcoöperatie eind maart in haar innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen, tijdens de presentatie van de strategie voor de komende vijf jaar. Op enkele meters afstand van een goed gevulde ontbijttafel, vol producten op basis van verschillende toepassingen van het zetmeel en eiwit dat de…

21 februari 2023 | Blogs

Hoe vormt zetmeel zich in aardappelen?

Het hoofdbestanddeel van de aardappel is zetmeel (afgeleid van ‘zich afzetten’ op de bodem in water, starch in het Engels en Stärke in het Duits van ‘sterk’) of amylum (van het Griekse Amulon, verwant aan malen).

18 augustus 2022 | Nieuws

Aardappelcampagne Royal Avebe deels uitgesteld van start

Op 16 augustus ging de aanvoer voor de aardappelcampagne van Royal Avebe op de productielocatie in Gasselternijveen van start.

17 augustus 2022 | Artikelen

Actuele thema’s belicht tijdens Zetmeeldagen 2022

Inrichting van moderne wasplaatsen, bestrijding van aardappelopslag en aandachtspunten rondom de teelt van eigen pootgoed waren actuele thema’s tijdens de recente Zetmeel­dagen 2022 op proefbedrijf ’t Kompas te Valthermond.

13 juli 2022 | Artikelen

NAK-areaalaangifte vertoont nogal wat verschuiving in de ranglijsten

Onlangs publiceerde keuringsinstantie NAK te Emmeloord weer de aangifte-arealen van alle geteelde pootaardappelrassen in Nederland. Het totaal generaal is vrijwel gelijk gebleven, maar inzoomend op de details zijn nogal wat verschuivingen in de ranglijsten te bespeuren. Ook de areaaldaling van enkele rassen als gevolg van brexit, de afgenomen oppervlakte zetmeelrassen en verdere stijging van de…

16 februari 2022 | Nieuws

Investering in sproeidroger in lijn met innovatiestrategie Avebe

Royal Avebe investeert in meer onderzoek naar de toepassing van ingrediënten uit de aardappel.

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO