Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Geroosterde wintergroenten

januari 2021


Juist in de winter is het belangrijk gezond te blijven eten voor een goede weerstand. En dat is minder ingewikkeld dan je denkt. Gebruik aardappelen en andere wintergroenten. Die zitten niet alleen vol vitamine en mineralen maar zijn ook nog eens goed voor het milieu.


Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 15 minuten.

• 4 iets kruimige aardappelen
• 3 grote waspeen
• 2 flinke pastinaken
• 1 rode ui
• 1 bol knoflook
• zout en peper uit de molen
• balsamicoazijn
• ½ doosje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, salie)
• olijfolie traditioneel (om te bakken)
• 150 gram feta
• Extra nodig: aluminiumfolie

Warm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappel. Schil de waspeen en de pastinaak en snijd er de uiteinden af. Pel de ui.
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Snijd de aardappel, pastinaak en waspeen in even grote stukken (ongeveer 3×3 cm) en doe ze op de bakplaat. Snijd de ui in partjes. Haal de bol knoflook los. Doe de ui en de ongepelde knoflooktenen op de bakplaat. Bestrooi rijkelijk met zout en peper. Breek de verse kruiden in stukken en doe ze erop. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en balsamicoazijn. Hussel met de handen goed om. Spreid goed uit op de bakplaat.
Doe de bakplaat in de oven en rooster de groenten in ongeveer 45-60 minuten mooi knapperig en goudbruin. Schep tussentijds 2 keer om. Kruimel er de laatste 10 minuten de feta over.

Tip: Heerlijk zo als een vegetarisch gerecht. Uiteraard kunnen deze groenten ook bij een mooi stukje vlees of vis.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO