Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Voorkiemsysteem Joppe en VSS Machinebouw gaan samenwerken

januari 2021


De bedrijven VSS Machine­bouw BV uit Oudelande en Voorkiem­systeem Joppe uit Melissant kondigden aan het begin van het nieuwe jaar aan dat zij hun krachten bundelen in een samenwerking.

Een tijdige afrijping van het gewas kan onder andere bereikt worden door toepassing van voorkiemen. VSS Machinebouw, specialist in grondbewerkingsmachines en oogsttechniek voor aardappelen en uien, neemt nu de productie en ontwikkeling op zich van het Joppe voorkiemsysteem. Deze activiteiten werden voorheen verzorgd door WIFO BV.

Eerste orders

“De producten van Joppe passen in het productenpakket van VSS Machinebouw”, vertelt VSS-directeur Arjan Verpoorte. “Met onze producten zoals selectiewagens, voorraadrooiers en bewaartechniek, zijn wij vertegenwoordigd bij de telers waar ook het voorkiemsysteem toegepast wordt”, zo verklaart hij de samenwerking. Ook werd aangekondigd dat de marketing en verkoop buiten de Benelux en de Europese Unie op termijn verder uitgebreid zal worden door VSS Machinebouw. “Met behulp van het dealernetwerk van VSS, kunnen klanten in heel Europa en daarbuiten toegang krijgen tot deze specifieke teeltmethode. De eerste orders voor Nederland en Frankrijk zijn inmiddels in productie en zullen binnenkort worden uitgeleverd”, aldus het persbericht.

Verdere groei

Joppe neemt de verkoop van het voorkiemsysteem in de Benelux en buiten de Europese Unie voor haar rekening. Joppe verwacht dat de samenwerking met VSS mogelijkheden biedt voor een verdere groei. “Door het verbod op chemische middelen voor loofdoding, kan het gebruik van het voorkiemsysteem het verschil maken in het najaar bij het oogsten. Voorkiemen staat aan de basis van gecontroleerde fysiologische veroudering. Het gewas rijpt 10-14 dagen eerder af. De opbrengst is goed en andere middelen voor loof­doding hebben een beter effect”, schrijven VSS en Joppe. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO