Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Robert Verbruggen nieuwe directeur Royal ZAP & Semagri

januari 2022


Per 1 januari 2022 is Robert Verbruggen (47) de nieuwe algemeen directeur van Royal Zap & Semagri BV, zo laat het bestuur van Royal ZAP weten.

Na de overname van Semagri BV in 2017 heeft Royal ZAP nieuwe markten aangeboord. Via Semagri is de markt van zetmeelaardappelrassen verder ontwikkeld en is het pakket uitgebreid met consumptierassen. Naast het poot­goed­areaal dat het bedrijf teelt voor collega-handelshuizen, kwam ook de teelt van eigen monopolierassen op gang. Dit bracht de nodige veranderingen in de organisatie. Het bedrijf investeerde in huisvesting, personeel en materiaal. Om de Duitse markt verder te ontwikkelen, is er onlangs een lokaal kantoor geopend in de plaats Königsmoos. De vorige directeur, Gerard de Geus, heeft de aanzet tot deze veranderingen ingezet. Inmiddels is voor het bestuur de tijd aangebroken om de visie verder uit te bouwen met Robert Verbruggen aan het roer als nieuwe directeur.

‘Back to my roots’

Verbruggen is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Wieringermeer. Na zijn bachelor HAS in Leeuwarden en Master in Food & Agribusiness te Deventer, is Verbruggen zijn loopbaan begonnen bij Agrico. Gedurende zeven jaar was hij daar werkzaam als accountmanager en later als exportmanager voor CêlaVita. “Eigenlijk ga ik nu dus letterlijk en figuurlijk ‘back to my roots’, laat hij weten. De laatste zestien jaar was hij als retail channel manager werkzaam bij Chrysal Inter­na­tional, wereldmarktleider op het gebied van bloemenverzorging. Daar gaf hij leiding aan het Europese salesteam. “Ook al was ik werkzaam in de bloemensector, de aardappelwereld ben ik blijven volgen. Middels de vakliteratuur als Aardappelwereld magazine, die ik nog altijd ontvang via mijn vader, bleef en blijf ik op de hoogte van de recente ontwikkelingen. Daarnaast ben ik betrokken bij de akkerbouwbedrijven van vrienden en buren in de Flevopolder. Over de afgelopen jaren is in de akkerbouw en specifiek de aardappelteelt veel veranderd op het gebied van innovaties, rasontwikkeling, resistenties, wet- en regelgeving. Dat zal de komende jaren zeker doorgaan. Het is dan ook een eer om straks leiding te mogen geven aan Royal ZAP en Semagri. Gezamenlijk gaan we een ambitieuze toekomst tegemoet”, laat hij desgevraagd weten. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO