Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Na al het uitbuiken, de goede voornemens, dagen die gaan lengen en een voorjaar in het vooruitzicht is het geen gek idee om lekker, voedzaam én gezond te eten. Een aantal Aziatische gerechte lenen zich daar prima voor.
Maaltijdsalade, 2 personen. Bereidingstijd 30 minuten.
• 2 grote vastkokende aardappelen
• 1 kleine kropsla (of andere slasoort)
• ½ komkommer
• 1 niet al te rijpe mango
• 8 radijsjes
• 1 avocado
• 1 rode peper
• 6 eetlepels sesamolie
• 2 (kogel)biefstuk, ruim van te voren uit de koeling gehaald
• 1½ eetlepel vissaus
• 1 eetlepel citroensap
• 1 eetlepel gembersiroop
Schil de aardappelen en snijd ze in luciferhoutjes (iets dikker mag ook). Stoom de aardappelreepjes in een vergiet boven een pan met kokend water afgedekt in 6-8 minuten beetgaar. Spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Verdeel intussen de sla over een hele grote saladeschaal. Halveer komkommer, verwijder zaadlijsten en snijd in reepjes. Schil de mango en snijd in reepjes. Snijd de radijs in reepjes. Verdeel mango, komkommer, radijs en aardappel over de sla. Schil de avocado, snijd in blokjes en verdeel over de sla. (tegen verkleuren eventueel besprenkelen met wat citroensap) Snijd het kapje van de peper. Klop de zaadjes er uit en snijd peper in ringetjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Bak de biefstuk in ongeveer 3 minuten aan weerszijden medium rare. Neem de biefstuk uit de pan en laat rusten. Blus het
bakvet af met de vissaus en het citroensap. Roer er de gembersiroop en peperringetjes door. Laat 1 minuut staan. Snijd intussen de biefstuk in reepjes. Verdeel mooi over de sla en besprenkel met de dressing uit de koekenpan.
Tip: Je kunt dit gerecht natuurlijk met veel meer gezonds en lekkers aanvullen. Denk eens aan cashewnoten, taugé, bamboescheuten, lente-ui, verse koriander, waterkers, paprika en ga zo maar door…
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO