Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Solynta verwelkomt nieuwe R&D-directeur

februari 2020


Per 1 maart gaat dr. Edwin van der Vossen aan de slag bij Solynta, zo maakte het Nederlandse veredelingsbedrijf eind januari bekend. Vanaf 1 mei zal hij daar dr. Pim Lindhout opvolgen als nieuwe R&D-directeur.

De afgelopen 11 jaar maakte Van der Vossen deel uit van het managementteam van biotech-bedrijf KeyGene. Daarvoor vervulde de nieuwe R&D-directeur, met ruim 20 jaar ervaring in R&D binnen de plantwetenschappen, diverse functies bij Wageningen University & Research.

De huidige R&D-directeur Pim Lindhout heeft, met het oog op zijn aanstaande pensionering, besloten een stapje terug te doen, maar blijft de komende jaren betrokken bij het ontwikkelen van hybride aardappelen voor Solynta als deskundige, adviseur en coach binnen het R&D-team.

Van der Vossen kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met Solynta’s R&D-team. “Dit is een geweldige kans om bij te dragen aan wat wel eens de grootste innovatie in veredeling van een van ’s werelds belangrijkste voedselgewassen zou kunnen zijn. Ik hoop bij te kunnen dragen aan Solynta’s beweging richting de volgende fase: versnelde en stabiele ontwikkeling van verbeterde hybride aardappelen met een hoge opbrengst”, aldus Van der Vossen. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO