Al abonnee? Activeer hier uw premium account

JASA-directeur Piet Pannekeet neemt afscheid bij zijn bedrijf

februari 2021


Na 36 jaar zijn hart en ziel in het bedrijf te hebben gelegd, heeft oprichter Piet Pannekeet per 31 december 2020 afscheid genomen als directeur van JASA Packag­ing Solutions. Opgegroeid in een ondernemersfamilie, heeft Pannekeet in 36 jaar tijd zijn eigen zaak opgebouwd tot een internationaal toonaangevend bedrijf.

Pannekeet startte in 1985 zijn bedrijf Pannekeet Machine Techniek (PMT), geïnspireerd door de groentesnijderij van zijn vader en zijn eigen interesse in de techniek. Vanwege de internationale groei verandert Pannekeet in 2005 de naam van het bedrijf in JASA. Op dat moment noemen distributeurs het bedrijf al JASA, naar de naam die Pannekeet zijn verticale pakkers had gegeven, een samentrekking van de namen van zijn kinderen Jarno en Sandra.

Soepele opvolging

Oprichter Piet Pannekeet heeft per 31 december 2020 afscheid genomen als directeur van JASA Packaging Solutions.

Na 36 jaar heeft de verpakkingsdirecteur het gevoel dat hij JASA op een naderend hoogtepunt met een gerust hart kan verlaten: “De juiste mensen zitten op de juiste plek en er staat een sterk team dat de klanten binnen Nederland kan bedienen. De opvolging is aan alle kanten goed geregeld en verloopt soepel.” Met vallen en opstaan heeft Pannekeet de onderneming niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Amerika opgebouwd. Aan de andere kant van de oceaan staat inmiddels zijn dochter Sandra Pannekeet aan het roer. Samen met Eduard de Haan, sinds 2016 CEO, en R&D director Hendrik van den Berg is zij eigenaar van JASA Packaging Solutions, specialist in het ontwikkelen en bouwen van verticale verpakkingsmachines, sleevers en complete weeg- en verpakkingslijnen.

Proosten

Bij het afscheid van een oprichter hoort normaliter een groots feest, maar dat is momenteel niet mogelijk. “Daarom is besloten om bij de eerstvolgende virusvrije gelegenheid met een borrel en heel veel klanten, dealers en andere dierbaren uit het vakgebied te proosten op het afscheid van Piet”, aldus het persbericht. Na jarenlang keihard werken heeft Pannekeet nu weer tijd voor zijn hobby’s, waaronder oude auto’s opknappen. “Net als de machines van PMT vroeger, haalt hij ze helemaal uit elkaar, maakt alles weer nieuw en zet het weer in elkaar.” ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO