Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Met een zak chips voor de TV is ons allen wel bekend. Koken met chips wellicht iets minder. Maar ook dat kan prima! Lekker crispy en hartig. Nog meer redenen om een zak soldaat te maken.
Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 40 minuten.
• 500 gram dikke kabeljauwfilet
• 50 gram geroosterdeamandelen
• 8 takjes verse koriander
• extra vierge olijfolie
• 1 rode ui
• 3 grote boswortel
• 2 eieren
• 2-3 takjes verse peterselie
• 200 gram aardappel-wokblokjes (uit de koeling)
• 3 eetlepels olijvenringen
• 50 gram aardappelfrietsticks naturel (mini friet)
• vers gemalen zout en peper
Warm de oven voor op 180℃.
Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Maal de amandelen met de koriander en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een grove ‘pesto’. Breng goed op smaak met zout en peper. Doe een laagje olijfolie in een ovenschaal en leg er de kabeljauw in. Verdeel er de pesto over en druk goed aan. Plaats zo’n 40 minuten in de oven tot de bovenkant een mooi korstje heeft.
Pel intussen de rode ui. Snijd in kleine blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Klop de eieren los en hak de peterselie fijn. Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog eens 4 minuten tot alles lichtjes begint te kleuren. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de losgeklopte eieren toe en schep goed om. Schep de olijvenringen erdoor en als laatste de frietstickjes met de gehakte peterselie. Doe de groenten op de borden. Leg er een stukje krokante kabeljauw bovenop. Garneer eventueel met nog wat frietstickjes.
Tip: Doe de groenten met een serveerring op de borden en druppel er wat van de olie uit de ovenschaal omheen.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO