Al abonnee? Activeer hier uw premium account

APH Group bestaat 25 jaar

februari 2022


Op 1 februari 2022 was het exact 25 jaar geleden dat APH Group werd opgericht. CEO Wytse Oosterbaan richtte de onderneming op in 1997, in het Friese Leeuwarden. “APH Group ontstond uit een samenwerkingsverband met onder meer HZPC, waar ik als projectleider verantwoordelijk was voor Oost-Europa”, vertelt hij.

Oosterbaan legt uit dat hij aan het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw op ontdekkingsreis ging in de voormalige Sovjet-Unie na de val van het IJzeren Gordijn. “Er lagen kansen in de export van landbouwmachines naar Oost-Europa, terwijl HZPC diezelfde kansen zag voor pootaardappelen. Zodoende ging ik uiteindelijk de verkoop, marketing en aftersales coördineren voor meerdere fabrikanten”, stelt de huidig CEO van APH Group. Met een aantal van de fabrikanten van het eerste uur werkt zijn bedrijf nog steeds samen.

Ambities faciliteren

Door de jaren heen is de onderneming uitgegroeid tot een internationale partner op het gebied van machines en installaties voor de productie en verwerking van aardappelen en vollegrondsgroenten. Sinds de officiële oprichting in 1997 groeide de omzet van het internationale handels­bedrijf naar 65 miljoen euro. Vandaag de dag zijn er wereldwijd tweehonderd medewerkers actief, verspreid over achttien locaties in tien landen, en sinds 2013 is het hoofdkantoor met showroom te vinden in Heerenveen. APH Group is actief in meer dan vijftig landen wereldwijd, met een uitgebreid productportfolio bestaande uit merken zoals Baselier, Dewulf, Miedema, Omnivent, Manter en T-L. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en het heeft de ambitie om dit verder door te zetten richting de toekomst. Zo is er vorig jaar in 365 Capital een investeerder gevonden om deze ambities verder vorm te geven en de groeistrategie te faciliteren, waarbij onlangs de eerste stap is gezet met de overname van Agri 2.0. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO