Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Gepofte groenten uit de Airfryer

februari 2022


Snacks uit de airfryer zijn minder vet en toch heerlijk. Het kan ook nog gezonder! Stevige groenten, of voorgekookte groenterestjes van de dag ervoor gaan prima in de airfryer. Zeker met een mooi boerenbruin brood met kruidenboter en één of twee anders smeersels heb je hieraan een stevige maaltijd.


Hoofdgerecht, 2 personen. Bereidingstijd 25 minuten

• 2 eieren
• 2 flinke kruimige aardappel
• 1 grote pastinaak
• 1 grote winterwortel
• zonnebloemolie
• 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
• 1 theelepel kerrie
• ½ theelepel kurkuma
• 1 eetlepel gembersiroop
• 50 gram gezouten gerookte amandelen

Doe de eieren in de airfryer en kook ze in 15 minuten op 130°C hard. Leg ze halverwege een keer om. Laat de eieren na de kooktijd schrikken in koud water.
Schil intussen de aardappel, de pastinaak en de winterwortel. Snijd alle groenten in ‘frieten’ van 1 cm dikte.
Stoom eerst de wortel 4 minuten in een vergiet afgedekt boven kokend water. Voeg de aardappel toe en stoom 3 minuten mee. Voeg de pastinaak toe en stoom ook 3 minuten mee. Laat de groenten uitdampen. Doe ze in een kom met 1 eetlepel zonnebloemolie en zout en grof gemalen peper. Schep even om. Doe in een op 200°C voorverwarmde airfryer en pof in 10 minuten mooi goudbruin. Klop intussen een sausje van de yoghurt, kerrie, kurkuma, gembersiroop en breng op smaak met zout en peper. Hak de amandelnoten niet te fijn. Snijd de ei in parten.
Garneer op de borden de gepofte groenten. Doe er de amandelen overheen. Leg er het ei bij en serveer met de saus.

Tip: Lekker met verse basilicum of marjolien erover.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO