Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Krokante aardappel lifehack

februari 2023


Een lifehack is een handigheidje die het leven makkelijker maakt, vaak door iets op een andere manier toe te passen. De korte bereidingstijd, weinig handelingen en de zeer unieke manier van verwerken, maken dit gerecht tot een heerlijke hack!


Bijgerecht, 4-6 personen. Bereidingstijd ca. 10 minuten (excl. 60 minuten oventijd).

• 5 grote kruimige bonken
• 2-3 eetlepels gesmolten gezouten boter
• peper uit de molen
• 2 eetlepels geraspte verse Parmezaanse kaas
• 1 theelepel paprikapoeder
• ½ theelepel knoflookpoeder

Warm de oven voor op 180°C.
Boen de schil van de aardappelen goed schoon met een groentenborstel. Prik de aardappelen rondom een paar keer in. Pof ze in de voorverwarmde oven in 45 minuten tot de aardappel helemaal gaar is. Neem uit de oven en draai de oven op tot 240°C.
Snijd iedere aardappel in 4 kwarten. Leg ze op de schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een vork de gare aardappel tot kruim. Bestrijk met de gesmolten boter. Bestrooi met de peper. Meng de Parmezaanse kaas met het paprika- en knoflookpoeder. Strooi er over heen.
Bak de kwarten in 20-30 minuten goudbruin en lekker krokant.

Tip: De aardappel garen in de magnetron gaat nog sneller. Reken per aardappel ongeveer 2-3 minuten op vol vermogen. Halverwege omkeren en aan het eind even laten nagaren.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO