De noodzaak van innovatie in de aardappelsector
maart 2020
Joeri Wulff
De aardappel heeft altijd een stevige positie in de Nederlandse samenleving gehad. Het succes uit het verleden, biedt echter geen garanties voor de toekomst. De aardappelteelt in Nederland staat de komende jaren nieuwe uitdagingen te wachten. Ik merk dat er nog weinig urgentie bestaat om te veranderen, en dat baart mij zorgen. Er liggen zoveel kansen voor de sector als er proactief op trends en ontwikkelingen zou worden ingespeeld.
Dit is een Freemium artikel
Log in om dit artikel te kunnen lezen, of maak een gratis Freemium account aan. Dit is binnen 1 minuut geregeld. Al abonnee? Klik hier om uw Premium account te activeren.
Nog niet geregistreerd? Maak een gratis Freemium account aan.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Thema INTERPOM is ‘Energizing a potato industry in transition’
De toonaangevende vakbeurs voor de volledige professionele aardappelketen INTERPOM, vindt plaats op 24, 25 en 26 november 2024 in de beursgebouwen van het Belgische Kortrijk Xpo. De vakbeurs die al volledig is uitverkocht, vormt het platform bij uitstek om de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties in de aardappelsector te volgen. De organisatie verwacht de komende…
Manter Drentse Onderneming van het Jaar 2023
Manter, fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines te Emmen, is dit jaar gekozen tot beste Drentse Onderneming. Dit werd donderdagavond 19 oktober bekend gemaakt tijdens een spannende finale avond in Theater de Nieuwe Kolk in Assen.
Eqraft presenteert turn-key sorteer- en verpakkingsoplossingen voor aardappelen tijdens PotatoEurope
In Emmeloord ontwerpt, bouwt en onderhoudt Eqraft met meer dan 60 medewerkers oplossingen voor agrarische bedrijven wereldwijd. Het bedrijf levert machines voor het sorteren, verwerken en verpakken van aardappelen, uien en bulk. “Met onze expertise, machines en software dragen wij bij aan meer rendabele en betrouwbare bedrijven. Met onze deelname aan het NAO-Nederland-Paviljoen op PotatoEurope…
Onderzoek naar betere frites met behulp van hyperspectrale camera’s en artificiële intelligentie
“Frietjes maken, daar zijn wij Belgen al heel goed in. Toch kan het nog beter dankzij technologie”, stelt Wout Vierbergen van het Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Voor zijn PhD aan het ILVO en de Katholieke Universiteit (KU) Leuven onderzoekt hij hoe je voedselkwaliteit kunt meten door infrarood lichtmetingen en innovatieve artificiële intelligentie…