Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Paasaardappelsalade

maart 2021


Deze stevige, superromige en toch frisse aardappelsalade is misschien wel de beste manier om alle overgebleven eieren van het paasontbijt op de maken. Heerlijk bij de lunch of als bijgerecht bij een makkelijke leftovermaaltijd.


Bij- of lunchgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten.

• 3 grote iets kruimige aardappelen
• 4 flinke eetlepels yoghurtmayonaise
• 1 klein bekertje crème fraîche (125 ml)
• 1 eetlepel appelcider azijn
• 3 eetlepels sweet chilisaus
• 1 eetlepel Franse mosterd
• ½ theelepel paprikapoeder
• grof gemalen zout en peper
• 1 bosje lente-ui
• 4 hardgekookte eieren
• 1 bosje dille

Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren. Zet op met koud water er ruim zout. Breng aan de kook en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Spoel met koud water en pel de schil eraf. Snijd in kleinere stukken (ongeveer 3×3 cm). Klop intussen een saus van de yoghurtmayonaise, crème fraîche, appelcider azijn, chilisaus, mosterd en paprikapoeder. Breng goed op smaak met zout en peper.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de eieren in blokjes (houd eventueel wat ei plakjes achter voor garnering). Hak de dille fijn.
Schep lente-ui, ei en een groot gedeelte van de dille door de aardappel. Schep de saus erop en schep goed om. Doe over op een mooie schaal. Doe er wat plakjes ei, dille en paprika poeder overheen.

Tip: Zoals voor veel aardappelsalades geldt…laat ’m een nacht in de koelkast staan, dan wordt ’ie nog lekkerder.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO