Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Voorjaarsstamppotje met veldsla

maart 2022


Heerlijk dat flauwe zonnetje en de kwetterende vogeltjes in de ochtend. Voorjaar is in aantocht. Maar mocht je met moeite afscheid kunnen nemen van de winterse gezelligheid met stevige kost, vind dan je troost in dit ‘tussen­gerecht’.


4 Personen. Hoofdgerecht. Bereiding ca. 25 minuten

• 1,2 kilo zeer kruimige aardappelen
• 3 lente-ui
• 150 gram feta kaas
• 200-250 ml melk
• 300 gram veldsla
• scheutje olijfolie extra vierge
• zout, peper
• 75 gram gedroogde gemarineerde tomaatjes
• 75 gram cashewnoten
• extra nodig: pureestamper

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met wat zout gaar.
Snijd intussen de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de feta in blokjes. Warm de melk op (steelpannetje of magnetron).
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper. Voeg de veldsla en lente-ui toe met de warme melk en olijfolie naar smaak en stamp en warm goed door. De stamppot moet stevig en ook smeuïg zijn. Voeg anders nog wat warme melk toe.
Breng goed op smaak met zout en peper.
Schep met een grote lepel de tomaatjes, feta en cashewnoten erdoor. Laat nog even op een laag pitje staan en goed warm worden. Schep nog een of twee keer door en serveer direct.

Tip: Experimenteer en vervang de veldsla eens door postelein, raapstelen of spinazie. Heerlijk met chipolata’s of met een stukje gegrilde zalm.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO