Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Om de weerstand in de huidige coronacrisis op peil te houden, is het belangrijk genoeg te slapen en gezond te eten. Tijd dus voor een gezonde maaltijd met variatie in aardappelen, groenten, veel vocht, vol vitaminen en rijk aan vezels.
Maaltijdsoep, 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten (excl. 1 uur kooktijd).
• 3 teentjes gerookte knoflook
• 1 eetlepel boter
• 2 (kruiden)bouillontabletten
• 350 gram gerookt spek aan 1 stuk (alternatief: gerookte spekblokjes)
• 1 blaadje laurier
• 500 gram iets kruimige aardappelen
• 1 mok oranje linzen
• 5 takjes peterselie
• ½ Chinese kool
Hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een soep of kookpan. Fruit hierin de knoflook zachtjes op een uiterst laag vuur.
Voeg 2 liter water met de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Snijd het spek in blokken en voeg met de laurier toe aan de bouillon. Laat een half uur koken.
Schil intussen de aardappel en snijd in stukken. Voeg na het half uur koken aardappelen en linzen toe aan de soep. Laat alles nog eens een uur koken.
Hak de peterselie fijn. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes, was goed en laat uitlekken.
Voeg de laatste 10 minuten de kool en peterselie toe. Serveer de soep heet met heerlijk versgebakken boeren bruinbrood.
Tip: Neem in plaats van linzen eens een kopje parelgort (geslepen gerst).
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO