Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Er zijn van die gerechten die je het makkelijkst van een restje gekookte aardappelen maakt. Maar als je zo’n leftovergerecht de dag dáárna nog eens in een broodtrommel doet…, wat krijg je dan eigenlijk?….
Bij- of lunchgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.
• 3 grote gekookte vastkokende aardappel
• 1 bosje lente-ui
• olijfolie om in te bakken
• 5 ansjovisfilets
• 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
• 8 eieren
• grof gemalen zout en peper
• 1 handje zwarte olijvenringetjes
Snijd de aardappel in dun plakjes (4 mm). Snijd de lente-ui in ringetjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met ovenvaste steel. Smoor de lente-ui 4 minuten op een zeer laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en smoor 2 minuten mee. Doe over in een grote kom.
Verhit de grill van de oven op 250℃. Doe de ansjovisfilets met wat olijfolie in de koekenpan en laat uitsmelten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Doe in de kom bij de aardappel. Klop de eieren los en kruid goed met zout en peper. Schep met de olijvenringen door de aardappel en meng en schep goed om. Maak de koekenpan goed schoon. Verhit nog wat olie in de pan en giet het ei-aardappelmengsel er in. Dek af met een deksel en warm door op een matig vuur tot de eieren bijna zijn gestold (ca. 10 minuten). Zet de koekenpan onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is.
Tip: Serveer warm als bijgerecht bij een frisse salade of wat gebakken vis. Of laat het afkoelen en neem het mee in een broodtrommel voor onderweg.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO