Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Frites Atelier introduceert voorjaars- en zomersmaken

april 2022


Tweemaal per jaar presenteert Frites Atelier nieuwe specials. Voor de nieuw gelanceerde Spring Summer Collection heeft kok en ondernemer Sergio Herman, medeoprichter en culinair bedenker van Frites Atelier, opnieuw enkele zomerse smaaksensaties gecreëerd.

Voor de seizoensspecials wordt inspiratie gezocht en gevonden in diverse culturen en keukens. De nieuwe special ‘Arabic Baba & Feta’ bijvoorbeeld, is een combinatie van een mild-pittige auberginedip met feta, aioli-mayonaise, pittige harissa met bieslook en knapperige frites. Daarnaast keren de bekende seizoensspecials ‘Sea Nori’ (met crispy nori chips en verse tartaarsaus met een Japanse Furikake mix) en ‘Parmesan & Basil’ (met een fijn poeder van verse tomaten, basilicummayonaise, geraspte Parmezaanse kaas en basilicumcress) terug op de kaart. “Deze smaken nemen u mee naar de zomerse sfeer van Italië tot diep in het Arabische sprookje van Duizend-en-een-nacht”, aldus het Atelier. De kaart wordt verder uitgebreid met een visburger en twee nieuwe homemade iced-tea’s.

Oneindige diversiteit

Voor de nieuw gelanceerde Frites Atelier Spring Summer Collection heeft Sergio Herman zomerse smaaksensaties gecreëerd.

Frites Atelier geeft aan te streven naar mooie smaakvolle frites met sensationele toppings, geïnspireerd door de oneindige diversiteit van de aardappel. Naast zijn verschillende (sterren)restaurants werd Herman mede-eigenaar van Frites Atelier, waarmee hij zichzelf een nieuwe uitdaging gaf: frites. “In onze ogen gaat niets boven een lekkere frites met daarbij een passende saus”, aldus Frites Atelier, dat in 2016 het eerste filiaal opende in Den Haag, waarna meer locaties volgden. Daaraan vooraf gingen volgens het bedrijf meer dan achttien maanden aan testen van verschillende aardappelsoorten, bodemsoorten en andere zaken in het proces voor het maken van een goede frites. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO