Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Geoffroy d’Evry nieuwe voorzitter NEPG

april 2022


De Europese telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) laat weten dat tijdens de meest recente vergadering het voorzittersstokje is doorgegeven aan Geoffroy d’Evry.

De Fransman, verkozen voor een periode van twee jaar, is akkerbouwer ten noorden van Parijs, waar hij onder andere aardappelen teelt voor de zetmeel-, chips- en fritesindustrie. Daarnaast is hij voorzitter van de Franse bond van aardappeltelers UNPT, afgevaardigde in het comité van de Europese verenigingen van zetmeelaardappelverwerkers CESPU, en heeft hij zitting in het bestuur van Tereos, een groep coöperatieve verenigingen die suiker, alcohol en zetmeel verwerkt.

Dankbaar

Op 1 juli 2020 begon Jaap Botma, voorzitter van de VTA (Verenigde Telers Akker­bouw), als eerste gekozen voorzitter van de NEPG. Een voorzitter met kennis van de sector moest de organisatie meer gezicht geven, zo besloot de organisatie. De keuze voor een permanente voorzitter kwam destijds voort uit de wens de secretaris te versterken en uit te zoeken hoe de organisatie zich in de toekomst verder kan ontwikkelen. Na deze functie twintig maanden te hebben ingevuld, draagt Botma het stokje nu zoals gepland over aan d’Evry. “Het voorzitterschap van Botma kende niet de makkelijkste omstandigheden. De COVID-19-pandemie bemoeilijkte de werkomstandigheden nogal eens, doordat de meeste zaken virtueel moesten worden besproken en afgehandeld in plaats van fysiek. Toch heeft hij het geweldig gedaan en de NEPG is hem dankbaar voor zijn inzet”, aldus de organisatie. De huidige actieve leden van de NEPG zijn vanuit België de organisaties ABS, Fiwap, FWA en PCA, REKA vanuit Duitsland, UNPT vanuit Frankrijk en de Nederlandse VTA. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO