Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Een Spaanse tortilla is altijd gemaakt van aardappel en ei (niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla van bloem). In Spanje wordt deze in blokjes gesneden geserveerd als tapas. In dit gerecht maken we er een multi-inzetbaar voorjaarsgerechtje van voor Pasen.
8 stuks. Brunch- of hoofdgerecht. Bereiding ca. 30 minuten
• 300 gram vastkokende aardappelen
• olijfolie om mee te bakken
• 2 fijngehakte teentjes knoflook
• 4 eieren
• 1 lente-uitje
• 150 gram zalmfilet
• 1 bosje dille
• 1 bekertje zure room
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (1x1cm).
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aardappel 5-7 minuten op een matig tot hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut
zachtjes mee. Laat de gebakken aardappel iets afkoelen.
Klop de eieren los in een ruime kom. Snijd intussen de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de zalm in blokjes. Hak de helft van de dille fijn. Doe de aardappel met de lente-ui, zalm en dille bij de eieren. Meng goed en breng goed op smaak met zout en grove peper.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep 3 kleine tortilla’s in de pan (eventueel m.b.v een serveerring), druk ze iets plat en bak ze op een matig vuur. Keer om als de bovenkant droog is. Schep de tortilla’s als ze aan beide kanten lichtbruin zijn uit de pan en houd warm. Bak zoveel mini-tortilla’s tot het eimengsel op is. Klop de zure room los met nog wat gehakte dille en breng op smaak met zout en peper. Serveer de tortilla’s direct met de dilleroom.
Tip: Heerlijk bij de brunch op toastbrood of bij versgebakken boeren brood of als hoofdgerecht met een frisse salade.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO