Aardappelwereld magazine
Met al weer wat mooie dagen achter de rug, staat de zomer voor de deur. Denk je bij een aardappel salade aan een stevige hap? Gemengd met verse groenten, groene sla en een frisse dressing wordt het toch zomers en luchtig.
Lunch of bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten.
Was de kriel en snijd ze in plakjes van 1 cm. Zet ze op met water en wat zout en kook ze beetgaar (moet echt nog een stevige bite hebben). Giet af en laat iets uitdampen.
Maak intussen de dressing. Doe citroensap en honig in een kom. Klop er druppelsgewijs de olie door tot een mooie gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep er de lauwwarme aardappel door en laat 30 minuten intrekken. Pel intussen de ui en snijd in flinterdunne ringetjes.. Halveer de kerstomaatjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schil de avocado en snijd in dunne plakjes. Schep ui, tomaatjes en avocado door de gemarineerde aardappel. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Hak de munt fijn. Doe sla met munt gemengd in een slakom. Schep met een schuimspaan de groenten uitgelekt boven op. Besprenkel met de achtergebleven dressing. Verdeel er de hazelnoten over. Zet op tafel en schep vlak voor het uitscheppen een keer luchtig om.
Tip: Wil je blanke hazelnoten gebruiken? Rooster dan de hazelnoten met schil 12 minuten in een oven op 180°C en wrijf er na het velletje eraf in een schone droge theedoek.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO