Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Avebe ontwikkelt membraantechnologie voor CO2-reductie

mei 2020


Tijdens de Zetmeelaard­appel­dag vertelde Avebe-bestuursvoorzitter Bert Jansen vorige zomer dat de coöperatie wat betreft duurzaamheid in haar fabrieken focust op minder CO2-uitstoot en minder watergebruik. Met behulp van subsidies hebben ze inmiddels een speciale methode om eiwitten te winnen ontwikkeld en in gebruik genomen: Duurzaam Concentreren van Aardappelsap met Mem­branen (DuCAM). Daarmee zal het bedrijf in de zetmeelfabriek in Ter Apelkanaal jaarlijks 23 procent van het energieverbruik en de CO2-uitstoot en 400.000 kuub water besparen.

Login of maak een account aan

Je moet ingelogd zijn om de rest van dit artikel te kunnen lezen.

Nog niet geregistreerd? Maak een gratis account

Om verder te lezen vragen we u een gratis account aan te maken

Evenementen

©2015 - 2023 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO