Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier

Eenvoudige vegetarische aspergeschotel

mei 2021


Zo makkelijk heb je asperges waarschijnlijk nog nooit bereid. Super snel, super simpel, makkelijk en ook nog eens vegetarisch. Een fijn gerecht voor een romantisch etentje voor twee.

Hoofdgerecht, 2 personen. Bereidingstijd ca. 12 minuten.

• 3 vastkokende aardappelen
• boter voor invetten
• 1 verpakking geschilde asperges (200-300 gram)
• 2 sappige peren (conference)
• 1 flinke hand ongezouten noten (cashews, walnoten of pecannoten kan ook)
• 100 gram blue viking (of andere blauwaderkaas)
• 1 bekertje slagroom (125 ml)
• 1 klein kopje hete bouillon (bijv. van kruidenbouillonpoeder)
• grof gemalen zout en peper
• extra nodig: middelgrote rechthoekige ovenschaal, meloenbolletjessteker, aluminiumfolie

Warm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappel en snijd ze in hele dun plakjes (2 mm). Kook de plakjes 5 minuten voor in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Beboter de ovenschaal royaal met boter. Bedek de bodem van de ovenschaal met de plakjes aardappel. Leg er de geschilde asperges bovenop. Schil de peer en haal er met een meloenbolletjessteker zoveel mogelijk mooie balletjes uit (in blokjes snijden kan natuurlijk ook). Doe ze op de asperges. Kruimel er de kaas over. Doe er de noten over. Schenk er de slagroom over uit samen met de bouillon en bestrooi met de grof gemalen zout en peper naar smaak. Dek af met aluminiumfolie en zet 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de aardappel en asperges gaar zijn.

Tip: Heerlijk met verse kruiden. Strooi kervel er juist op het laatste moment over. Of voeg dragon of munt de laatste 15 minuten in de oven toe.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO