Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Het is weer lente in de keuken met voorjaars-bladgroenten. De knapperige snijbiet met de stevige aardappel maakt dit gerecht puur, fris en vol van smaak. Heerlijk met wat extra vierge olijfolie erover gedruppeld en bestrooid met geroosterde pijnboompitjes.
Hoofd- of bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.
Snijd de aardappel in hele kleine stukjes van zeker niet groter dan ½ x ½ cm. Was de snijbiet. Neem de stelen apart. Snijd de stelen in dunne boogjes. Snijd het blad in reepjes en snijd de reepjes nog een paar keer door. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Zet het vuur laag. Doe de ui in de pan, pers er de knoflook boven uit en fruit zachtjes 2 minuten. Voeg de boter, geraspte citroenschil, de snijbietsteel en de aardappel toe. Schep goed om en fruit zachtjes 5 minuten mee.
Voeg 3 dl water met de bouillonblokjes toe. Verhit alles op een wat hoger vuur en breng al omscheppend aan de kook. Laat vervolgens op een laag vuur niet afgedekt zachtjes doorkoken (ongeveer 10-12 minuten) tot de aardappel beetgaar is. Blijf wel omscheppen! Voeg de laatste 5 minuten het snijbietblad toe. Breng weer aan de kook en blijf omscheppen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Neem de pan van het vuur. Laat 5 minuten afgedekt staan om de smaken op elkaar in te laten werken.
Tip: Kun je geen snijbiet verkrijgen? Gebruik dan eens postelein of raapstelen.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO