Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Eten waar geen dier aan te pas komt. Dat lijkt ingewikkeld en saai, maar dat is het niet. Ook groenten kun je met stevige smaakmakers en bijzondere bereidingswijzen als een volwaardige en volledige maaltijd laten schitteren op je bord.
Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten.
Schil de aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze (net) onder water. Voeg de cajunkruiden toe. Dek af, breng aan de kook en kook gaar. Snijd intussen de courgette in de lengte in plakken (steelaanzet verwijderen). Knijp de knoflook uit boven de sesamolie. Bestrijk hier de courgette mee. Bak de courgette in een goed verhitte grillpan aan beide zijden mooi bruin. Verhit de grill van de oven voor op de hoogste stand. Bestrijk iedere oesterzwam met 1 theelepel tapenade. Grill ze in 4-7 minuten zo hoog mogelijk onder de grill bruin. Los het bouillontablet op in 3 dl kokend water. Wel hier de couscous in, afgedekt.
Giet de aardappel af en vang hierbij het kookvocht op. Pureer met een pureestamper, maar voor een fijnere structuur, knijp de aardappel door een pureeknijper (soort hele grote knoflookpers). Mix er met de handmixer de olijfolie en zoveel van het kookvocht door tot een zijdezachte luchtige puree (voeg eventueel wat extra heet water toe). Schik alles op een bord en serveer direct.
Tip: Heerlijk met wat gehakte nootjes over de gegrilde groenten, zoals gerookte amandelen, cashewnoten of geroosterde hazelnoten.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO