Als de aardappel uw vak is, lees Aardappelwereld magazine digitaal en op papier

Asperge-aardappel frittata

mei 2025


Eindelijk weer aspergetijd, dus laten we deze maand de kans niet onbenut. Het bittertje van de witte asperges, de sappige bite van de groene asperges en het zacht zoete van de aardappel maken dit gerecht tot een echt lentefeest.


Lunch- of bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.

  • 225 gram kleine aardappeltjes, vastkokend
  • 175 gram witte asperges
  • 225 gram groene asperges
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 8 eieren L-XL
  • zout, peper
  • 3 lente-uitjes
  • extra nodig: een koekenpan met ovenvaste steel

Schil de aardappeltjes en snijd ze in plakjes van ½ cm. Snijd het onderste houtachtige deel van de witte en groene asperges. Schil de witte asperges (bij mooie verse groene asperges hoeft dat niet). Halveer de dikkere exemplaren in de lengte. Snijd de asperges in gelijke stukken. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg asperges, aardappelplakjes en wat zout en peper toe. Pers er de knoflook boven uit. Schep om, dek af en laat 5 minuten heel zachtjes smoren in eigen vocht. Neem dan het deksel van de pan en bak kort op een halfhoog vuur al omscheppend tot de groenten licht kleuren.
Verwarm intussen de grill van de oven voor op 230°C.
Klop de eieren goed met zout en peper. Voeg de eieren in 1 keer toe aan de koekenpan. Voor een luchtige frittata schep ik altijd met een platte spatel een paar keer vanaf de rand over de bodem van de pan het gestolde ei van de bodem naar het midden. Stop hiermee voordat alles echt gestold is. Laat volgens 2 minuten staan om de bodem te laten stollen. Plaats dan met pan en al onder de grill en bak de bovenkant licht gebruind in een paar minuten. (heb je geen koekenpan die in de oven kan?…keer de frittata dan om met behulp van het deksel en bak de andere kant kort).
Snijd in punten en serveer direct.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO