Aardappelwereld magazine
Op zoek naar het perfecte zomerse bijgerecht voor op de barbecue? Deze aardappelspiesen zijn snel en makkelijk, heerlijk gekruid, knapperig van buiten en zacht van binnen. Dus ook op de barbecue is aardappel altijd een goed idee.
Barbecue bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 15 minuten (excl. het gaar bakken)
Gebruik je houten satéprikkers, week die dan een uur in koud water.
Schil de aardappelen. Snijd uit iedere aardappel een rechthoekig blok door de randen er rondom af te snijden en de kapjes. Vervolgens snijd je de aardappel in. Om te voorkomen dat je de aardappel helemaal doorsnijdt, leg je langs de aardappel twee eetstokjes. Snijd de aardappel om de 2 mm in. Keer dan de aardappel helemaal om (180 graden). Doe dan hetzelfde aan de andere kant, maar snijd de aardappel diagonaal in en ook weer om de 2 mm. (bekijk eventueel op youtube ‘accordion potato skewer’). Rijg dan de aardappel aan een satéprikker en verdeel deze over de prikker zodat de lamellen open staan. Meng de olijfolie met mosterd, citroensap, uienpoeder, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper. Bestrijk rijkelijk over de aardappel, ook goed in de lamellen. Leg aan de rand van het rooster van een 200-225ºC warme bbq. Dek de bbq af en laat de aardappel 15-30 minuten garen. Keer indien nodig om of verander van plaats.
Tip: Dit gerecht is ook te maken in een airfryer. Maak van het snijafval een lekkere frisse aardappelsalade.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO