Al abonnee? Activeer hier uw premium account

CHD Eefting klaar voor de toekomst

juli 2020


Vanaf 1 april loopt er in de bedrijfshallen van het familiebedrijf CHD Eefting te Ter Apel een nieuwe generatie van de familie rond: dochter Ingrid heeft haar intrede gedaan in het bedrijf. Als manager bedrijfsvoering heeft zij samen met haar vader de leiding. Met de komst van Ingrid is de continuïteit volgens het bedrijf gewaarborgd en is CHD Eefting klaar voor de toekomst.

CHD Eefting, gevestigd aan de grens met Duitsland in het plaatsje Ter Apel, werd in 1994 opgericht door Albert en Marie Eefting en hun zoon Derrick. Na ruim 25 jaar staat Albert Eefting, inmiddels 78 jaar, nog steeds aan het roer van het bedrijf. Zijn vrouw Marie heeft een stapje teruggedaan en zoon Derrick is inmiddels zelf gestart met een onderneming in specialistische technische maatwerkoplossingen. De 49-jarige Ingrid heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als interim adviseur in zowel profit- als non-profitorganisaties. Zij zal zich met name gaan richten op marketing, het optimaliseren van de bedrijfsvoering en HRM-zaken. Ingrid is, net als Albert, een netwerker pur sang en heeft veel contacten binnen het bedrijfsleven, de overheid en de politiek.

De kracht van maatwerk

Met een team van 35 medewerkers in Ter Apel fabriceert het familiebedrijf voornamelijk maatwerkoplossingen op het gebied van landbouwspuitmachines. Hierbij staat de vraag van de klant voorop, er is weinig wat niet mogelijk is. “De groene kolossen worden in nauwe samenspraak met de klant van begin tot eind in Ter Apel gemaakt. Van tekenen, lassen, spuiten, monteren, tot testen, houden we bij CHD alles zo veel mogelijk zelf in de hand.” Alleen wat het bedrijf echt niet zelf of niet efficiënt genoeg kan, besteden ze uit. Ook de service en het leveren van onderdelen doen ze bij CHD Eefting in eigen beheer.

Innovatie voorop

De veldspuiten van CHD Eefting zitten volgens het bedrijf vol slimme technieken en hebben een hoogwaardige afwerking. In het brede pakket, het bedrijf levert machines met een tankinhoud 2.500 tot 13.800 liter en boombreedtes van 21 tot 54 meter, staat innovatie hoog in het vaandel. Zo vraagt de markt volgens het bedrijf steeds grotere machines, speelt precisielandbouw een belangrijke rol en wordt er constant ingespeeld op wijzigende wet- en regelgeving. CHD Eefting is hofleverancier van het Nederlands praktijkonderzoek. Op praktisch alle Nederlandse proefvelden wordt gewerkt met een CHD machine. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO