Aardappelwereld magazine
In de zomer is het fijn om een niet al te zware avondmaaltijd op tafel te zetten. Een soep doet het dan altijd goed. Deze soep is makkelijk, gezond en vullend en kun je aanvullen met ambachtelijk stevig, of zuurdesem brood en diverse smeersels.
Maaltijdsoep, 4 personen. Bereidingstijd 25 minuten.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan. Voeg knoflook en ui toe. Dek af en laat op laagste stand zachtjes 5 minuten smoren. Voeg de kerriepoeder toe en laat onafgedekt nog eens 3 minuten fruiten.
Schil intussen de aardappel. Houd 1/5 van de aardappel achter om de croutons te maken. Maak de wortel schoon. Snijd aardappel en wortel in gelijke stukken. Doe bij de ui in de pan samen met 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de achtergehouden aardappel in blokjes van ½ x ½ cm. Spoel ze goed af, laat uitlekken en dep droog met een schone theedoek. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelblokjes op een hoog vuur al omscheppend (of schuddend) rondom mooi krokant (wil je ze bruiner, voeg dan een klein klontje boter toe). Breng de blokjes goed op smaak met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer (is de soep te dik, voeg dan nog wat water toe). Breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met feta, aardappelcroutons en strooi er (al dan niet gesneden) verse basilicum over.
Tip: Maak ook eens af met een tikje zoet zoals een scheutje gembersiroop of een drupje honing.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2025 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO