Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Eerste Schaap Holland Velddag op 1,5 meter goed bezocht

augustus 2020


Op donderdag 23 juli 2020 heeft Schaap Holland zijn eerste Velddag georganiseerd op het Schaap Holland ‘Research & Demo Platform’ nabij Biddinghuizen. In deze tijd van het coronavirus zijn vele evenementen, zoals de pootgoed- en consumptie-poolvergaderingen en de internationale vakbeurs Potato Europe, afgelast. Schaap Holland hecht waarde aan persoonlijk contact en wilde graag zijn relaties veilig in het veld op 1,5 meter afstand ontmoeten.

Het publiek van de eerste Schaap Holland Velddag was afkomstig uit de gehele aardappelketen en bestond uit pootgoedtelers, consumptietelers, retailers, kwekers, de verwerkende (frites)industrieën en internationale handelsrelaties. Op het demoveld waren dertig, voor het bedrijf belangrijke, rassen te bezichtigen. Dat waren zowel licentie- als vrije rassen, maar ook andere consumptierassen die het bedrijf in eigen huis verwerkt. Door de brede marktbenadering van het bedrijf, konden de bezoekers de groei en ontwikkeling van rassen uit de segmenten biologisch, tafel, frites en chips beoordelen.

Onderwatergewicht optimaliseren

Naast de rassenproeven was in samenwerking met Delphy een bemestingsproef aangelegd. In deze proef zijn vier Schaap Holland-rassen opgenomen, met als doel het onderwatergewicht verder te optimaliseren. Onderzoekers van Delphy waren aanwezig om de bezoekers te informeren over de relatie tussen bemesting en onderwatergewicht van aardappelen.

Succesvolle dag

In kleine groepen hebben de Schaap Holland-medewerkers de bezoekers rondgeleid langs de demovelden en de bemestingsproef. Om de rondgang af te sluiten werd er, onder het genot van een drankje en heerlijke nieuwe oogst verse frites van het ras Aromata, nog even nagepraat. Schaap Holland liet weten terug te kijken op een succesvolle eerste Velddag, die ondanks alle strikte COVID-19-maatregelen meer dan succesvol is te noemen. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO