Innovatie: bouwen aan je toekomst
augustus 2021
Dirk Duijzer
Als lid van de jury voor de innovatie-award in de aardappelsector voor 2021 heb ik mijn ogen uitgekeken. Waanzinnig interessante innovaties, vrijwel allemaal betekenisvol en totaal verschillend gericht: snelheid van reproductie, bevordering van versheid en kwaliteit van het eindproduct, minder gebruik van schadelijke middelen, betere tracking en tracing, minder ziektegevoeligheid, optimalisering van het inkomen van de producent enzovoort.
Dit is een Freemium artikel
Log in om dit artikel te kunnen lezen, of maak een gratis Freemium account aan. Dit is binnen 1 minuut geregeld. Al abonnee? Klik hier om uw Premium account te activeren.
Nog niet geregistreerd? Maak een gratis Freemium account aan.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Thema INTERPOM is ‘Energizing a potato industry in transition’
De toonaangevende vakbeurs voor de volledige professionele aardappelketen INTERPOM, vindt plaats op 24, 25 en 26 november 2024 in de beursgebouwen van het Belgische Kortrijk Xpo. De vakbeurs die al volledig is uitverkocht, vormt het platform bij uitstek om de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties in de aardappelsector te volgen. De organisatie verwacht de komende…
Manter Drentse Onderneming van het Jaar 2023
Manter, fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines te Emmen, is dit jaar gekozen tot beste Drentse Onderneming. Dit werd donderdagavond 19 oktober bekend gemaakt tijdens een spannende finale avond in Theater de Nieuwe Kolk in Assen.
Eqraft presenteert turn-key sorteer- en verpakkingsoplossingen voor aardappelen tijdens PotatoEurope
In Emmeloord ontwerpt, bouwt en onderhoudt Eqraft met meer dan 60 medewerkers oplossingen voor agrarische bedrijven wereldwijd. Het bedrijf levert machines voor het sorteren, verwerken en verpakken van aardappelen, uien en bulk. “Met onze expertise, machines en software dragen wij bij aan meer rendabele en betrouwbare bedrijven. Met onze deelname aan het NAO-Nederland-Paviljoen op PotatoEurope…
Onderzoek naar betere frites met behulp van hyperspectrale camera’s en artificiële intelligentie
“Frietjes maken, daar zijn wij Belgen al heel goed in. Toch kan het nog beter dankzij technologie”, stelt Wout Vierbergen van het Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Voor zijn PhD aan het ILVO en de Katholieke Universiteit (KU) Leuven onderzoekt hij hoe je voedselkwaliteit kunt meten door infrarood lichtmetingen en innovatieve artificiële intelligentie…