Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Solynta haalt 21 miljoen euro op in Serie C-financieringsronde

augustus 2021


Hybride aardappelveredelingsbedrijf Solynta uit Wageningen maakte onlangs bekend dat het zijn Serie C-financieringsronde heeft afgesloten en daarbij 21 miljoen euro heeft opgehaald bij een consortium van investeerders.

Solynta geeft aan dat het de opbrengst van deze financieringsronde gaat gebruiken om groei te versnellen, de productontwikkeling te verbreden om zo in te kunnen spelen op meer marktsegmenten en om de commerciële organisatie op te schalen om uitdagingen binnen de omvangrijke aardappelketen aan te pakken.

Marktgerichte activiteiten

“Met deze financieringsronde kan Solynta successen uit het verleden benutten en de focus op down-stream activiteiten in de keten vergroten. Dit stelt ons in staat om de productpijplijn flink te versnellen en marktgerichte activiteiten verder te ontwikkelen”, stelt Hein Kruyt, CEO van Solynta. Het bedrijf heeft ruim twaalf jaar gewerkt aan het verkrijgen van Hybrid True Potato Seed (HTPS), een technische innovatie waarmee sneller kan worden veredeld. Door gebruik te maken van hybride veredeling wordt het daarnaast mogelijk om de vooruitgang in raseigenschappen beter te sturen. Zo kunnen natuurlijk voorkomende eigenschappen, zoals resistentie tegen droogte, plagen en ziekten, snel worden ingekruist. Het resultaat is een duidelijk korter ontwikkeltraject en snellere vooruitgang in eigenschappen.

Gamechangers

Harm de Vries, partner bij Innovation Industries, geeft aan onder de indruk te zijn van de enorme vooruitgang die het team tot nu toe heeft geboekt: “Wij blijven Solynta trots steunen in het traject om aardappelveredeling radicaal te veranderen en het volledige potentieel van aardappelen te ontketenen, om daarmee de wereld te voeden”, vertelt hij. Ook Fortissimo Capital is erg enthousiast over de vooruitgang die Solynta boekt bij het ontwikkelen van zijn technologie en bij het aantrekken van grote belangstelling van toonaangevende bedrijven in de landbouwsector: “De revolutionaire technologieën en producten van Solynta zijn gamechangers die zullen tegemoetkomen aan de behoeften in verschillende markten wereldwijd. Ik kijk uit naar het succes van de onderneming”, geeft partner Yoav Hineman aan. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO