Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Jungheinrich sluit zich aan bij het Global Compact van de VN

augustus 2023


Jungheinrich sluit zich aan bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties (VN). Dit betekent dat de leverancier van intralogistieke oplossingen uit Hamburg, deel uitmaakt van het grootste netwerk in het wereldwijde streven naar een eerlijke en duurzame economie.

Dat Jungheinrich heeft aangekondigd dat het zich aansluit bij het Global Compact-initiatief van de VN, is volgens het bedrijf een belangrijke mijlpaal in de duurzame oriëntatie van de onderneming. De intralogistieke leverancier onderstreept hiermee zijn inzet voor verantwoord ondernemen, laat de onderneming weten in een persbericht. Het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties is ’s werelds grootste en belangrijkste initiatief voor verantwoord ondernemerschap. Het is gebaseerd op tien universele principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieubescherming en corruptiebestrijding. Door zich aan te sluiten bij het initiatief verplicht Jungheinrich zich om deze principes te integreren in alle aspecten van de bedrijfsvoering en dit aan de VN te laten zien in de vorm van een jaarlijks voortgangsrapport.

Duurzame economie

“Wij willen een duurzame economie voor een betere wereld”, verklaart Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de raad van bestuur bij Jungheinrich AG. “Door ons aan te sluiten bij het Global Compact-initiatief onderstrepen we het commitment van Jungheinrich aan verantwoord en duurzaam handelen.” Jungheinrich heeft zich al gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals van de VN als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie, en richt zich in het bijzonder op de doelen klimaat­bescherming, duurzame productie en innovatieve industrie. Als ‘duurzaamheidsaanjager’ draagt het bedrijf met zijn energie-effi­ciënte producten bij aan de duurzame transformatie van de intralogistiek en helpt het zijn klanten hun klimaatdoelen te bereiken. De onderneming noemt als voorbeeld dat ze in maart van dit jaar zijn gestopt met de productie van heftrucks met verbrandingsmotoren en produceert sindsdien uitsluitend elektrisch aangedreven intern transportmaterieel. Daarnaast biedt de leverancier zijn klanten met POWERLiNE milieuvriendelijke lithium-ion heftrucks die CO2-neutraal zijn tot aan de levering. Daarnaast evalueert Jungheinrich zijn leveranciers al systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en wet- & regelgeving. Momenteel worden meer dan zevenhonderd leveranciers regelmatig onderzocht, waarmee 75 procent van het wereldwijde inkoopvolume wordt gedekt. Het bedrijf streeft naar 80 procent in 2025. In principe worden alle bestaande en nieuwe leveranciers in een risicocategorie ingedeeld op basis van eco­logische, economische en sociale criteria. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO