Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Deze geplette aardappelen zijn super krokant aan de buitenkant, lekker zacht zoetig en romig van binnen en hebben een onweerstaanbare smaakvolle topping.
Bereidingstijd ca. 15 minuten (excl. kook- en oventijd)
Was de aardappelen. Breng ze met schil in koud water met zout aan de kook en kook ze 12-15 minuten tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken (maar niet te gaar!). Warm intussen de oven voor op 225˚C.
Giet de aardappelen af, laat uitdampen en ietsjes afkoelen. Doe bakpapier op de bakplaat en vet in met wat olie. Leg de aardappelen met enige afstand van elkaar op de bakplaat. Plet deze met de pureestamper, tot ongeveer 1½ cm dikte. Heb je geen pureestamper, gebruik dan de bodem van een glas of jampotje. De aardappelen moeten openbreken, maar niet helemaal uit elkaar vallen.
Besprenkel de aardappelen met wat olie. Bestrooi royaal met het knoflookzout en de gemalen peper. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Keer de aardappelen om. Bestrooi nog eens met wat knoflookzout en gemalen peper en bak nog eens 12-15 minuten.
Neem uit de oven. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Laat een paar minuten in de oven uitsmelten.
Serveer direct met de gehakte verse bieslook er over.
Tip: Smelt in een kopje 1 klontje boter, 1 teentje geperste knoflook, ½ theelepel suiker, 70 ml melk en 3 plakjes cheddar in de magnetron. Goed doorroeren en je hebt een fantastische dip!
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO