Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
De kinderen weer naar school? Of misschien toch weer eens vaker thuis? Druk met het werk en tijd te kort? Sombere middag en komt het met bakken uit de hemel? Hoe de situatie ook is, belangrijk er een positieve draai aan te blijven geven. Samen iets eenvoudigs en super lekkers koken helpt daarbij!
Lunchgerecht, 8 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.
• 500 gram vastkokende aardappelen
• 2 middelgrote uien
• 6 eieren
• 1 kuipje ricotta (250 gram)
• 5 eetlepels Parmezaanse kaaspoeder (strooikaas)
• 2 eetlepels gehakte rozemarijn
• 150 gram (biologisch) tarwemeel
• 1 zakje bakpoeder (15 gram)
• ongeveer 12 plakjes gerookt ontbijtspek
• 2 theelepels honing
• extra nodig: bakplaat 20×30 cm, bakpapier
Warm de oven voor op 200°.
Was de aardappelen. Rasp ze met de schil grof. Bestrooi met 1 theelepel zout, schep om en laat in een vergiet 5-10 minuten uitlekken. Knijp met de hand het vocht eruit.
Pel en snipper intussen de uitjes ragfijn. Klop de eieren los. Klop de ricotta en Parmezaanse kaaspoeder mee. Schep er de rozemarijn door en breng op smaak met zout en peper. Schep er de geraspte aardappel en ragfijne ui door. Zeef de meel en het bakpoeder met een grove zeef erboven en spatel goed door.
Bekleed de bodem en de wanden van de bakplaat met bakpapier. Schep het beslag erin. Leg er de plakken spek op. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrijk als het brood gaar is de spek met de honing. Zet nog eens 5 minuten in de oven.
Serveer wanneer het plaatbrood nog warm is. Koelen in de koelkast en koud serveren kan ook.
Tip: Wil je liever vegetarisch, bedek het brood dan met geraspte kaas in plaats van spek. Leuk om met kinderen te maken.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO