Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Berta Redondo Benito nieuwe Europatat-secretaris

september 2020


Per 1 september is Berta Redondo Benito de nieuwe secretaris van Europese belangenbehartigingsorganisatie Europatat. Als opvolger van Raquel Izquierdo de Santiago zal zij de belangen van de Europese aardappelhandel behartigen.

De Spaanse Redondo Benito behaalde haar diploma journalistiek aan de Universiteit van Valladolid en heeft uitgebreide werkervaring op het gebied van landbouwcommunicatie en Europese zaken. Met meer dan twee en een half jaar ervaring bij Europatat is zij bekend met alle leden en de cultuur van de organisatie. Vanaf september dit jaar vertegenwoordigt en verdedigt ze de belangen van de sector op Europees niveau en in andere inter­nationale settingen. Ook blijft ze verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie, evenals beleidsdossiers op het gebied van onder andere landbouw, duurzaamheid en onderzoek en innovatie.

Essentiële waarde

Redondo Benito geeft aan het een grote eer te vinden om in de huidige spannende tijd deze belangrijke sector in Europa te vertegenwoordigen. “Ik ga deze nieuwe verantwoordelijkheid graag aan en wil het proactieve werk voortzetten dat het Europatat-secretariaat de afgelopen jaren, met de steun van de leden en stakeholders uit de hele aardappelsector, heeft verzet”, aldus de nieuwe secretaris. Europatat-voor­zitter Gilles Fontaine is verheugd Redondo Benito te hebben kunnen benoemen: “Sinds ze in 2018 deel uitmaakt van de organisatie heeft Berta haar waarde constant bewezen en zij zal van essentiële waarde zijn voor de ontwikkeling van Europatat en de aardappelsector in de breedste zin.” ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO