Actie Abonnement Aardappelwereld magazine (Gratis Aardappel Kookboek t.w.v. 15 euro)
Misschien willen we er nog niet helemaal aan, maar de herfst is dan toch weer in aantocht. Laten we vooral het positieve inzien van het wisselen van de seizoenen. Want wie volgens de seizoenen eet, raakt nooit uitgekeken op z’n bord.
Bijgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.
• 1½ eetlepel boter
• 1½ eetlepel olijfolie
• 150 gram pancetta (gekruid Italiaans buikspek in dunne plakjes, vleeswaar)
• 3 takjes salie
• 800 gram vastkokende aardappel
• 450 gram grot-, kastanje of kleine witte champignons (mix kan ook)
• zout, (grof)gemalen peper
Verhit de boter in de pan. Voeg als de boter is uitgesmolten de olijfolie toe. Bak in het hete bakvet de plakjes pancetta met de blaadjes van de salie erbij, geleidelijk op een matig vuur aan weerszijden bruin en krokant. Neem pancetta en salie ze uit het bakvet en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil intussen de aardappel en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Maak de champignons schoon. Snijd grote eventueel in vieren. Bij kleine champignons laat ze dan mooi heel.
Bak de aardappelblokjes in het achtergebleven bakvet geleidelijk op een matig vuur al omscheppend in ongeveer 10-15 minuten gaar en rondom mooi bruin en krokant.
Bak de champignons de laatste 5 minuten mee. Bestrooi met zout en peper en verkruimel er de pancetta (en wat van de salie) over.
Tip: Liever geen vlees? Bak dan alleen de salieblaadjes krokant en schep er gelijk met de champignons gezouten pecannoten door.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO