Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Farm Frites opent ‘levende natuurdijk’ voor bijen

oktober 2020


Farm Frites opende onlangs een ‘levende natuurdijk’, aangelegd tussen de fabriek in Oudenhoorn en de omgeving. Deze enorme groene dijk biedt onderdak aan duizenden wilde bijen, hommels, zweefvliegen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren en vormt een schakel in het grotere regionale eco-netwerk.

Het project past in de grotere ambities van het bedrijf om een toonaangevende versneller van duurzaamheid in de fritesketen te worden. Zo streeft Farm Frites ernaar om in 2030 hun CO2-voetafdruk te halveren (op basis van cijfers van 2015).

Zakenpartners inspireren

“Duurzaamheid gaat niet alleen over het wverminderen van de CO2-uitstoot en het besparen van natuurlijke hulpbronnen, het is ook van cruciaal belang om te focussen op biodiversiteit”, zegt Rutger de Kort, manager Duurzaamheid bij Farm Frites. “Farm Frites is in wezen een agri-business, we zijn afhankelijk van de natuur om de lekkerste aardappelen te oogsten voor onze producten. Daarom hebben we een enorme afhankelijkheid en verantwoordelijkheid als het gaat om het behoud van onze natuurlijke omgeving. De Living Nature Wall is een manier om het goede voorbeeld te geven en onze zakenpartners te inspireren, van boeren tot klanten. Samen maken we een serieuze impact om onze natuurlijke omgeving te verbeteren”, voegt hij toe.

Groene cirkels

Met hulp en kennis van het netwerk Groene Cirkels werd dit project uitgevoerd door Farm Frites. “Groene Cirkels is een inspirerend netwerk van bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen die een gemeenschappelijke droom hebben om de fritesketen te verduurzamen. Met behulp van dit netwerk hebben we een ontwerp van de natuurmuur en de omgeving kunnen maken dat het beste werkt voor wilde bijen en andere bedreigde insecten”, vertelt De Kort. Bijen en andere insecten zijn van cruciaal belang voor het bestuiven van gewassen en wilde bloemen. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO