Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Romans Vorss nieuw lid van Europatat-secretariaat

november 2020


Eind oktober maakte de Europese belangenbehartigingsorganisatie Europatat bekend dat Romans Vorss met ingang van 26 oktober 2020 is aangesteld als Technical Affairs Director. In deze functie zal Vorss verantwoordelijk zijn voor dossiers zoals plant- en voedselveiligheid, handel en onderzoek en innovatie.

Het nieuwe hoofd van technische zaken vormt samen met Berta Redondo Benito, sinds 1 september secretaris-generaal van de organisatie, het secretariaat van Europatat. Geza­men­­lijk ondersteunen zij de publieke zaken en beleidsdoelstellingen van de vereniging, door middel van verschillende lobbyactiviteiten.

Ruime ervaring

Romans Vorss heeft een bachelordiploma in Levensmiddelentechnologie en een masterdiploma in Natuurwetenschappen behaald aan de Universiteit van Letland, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Daarnaast heeft hij praktische ervaring op verschillende EU-beleidsterreinen met betrekking tot onder meer voedselveiligheid en handel. Tijdens de ruim tien jaar aan professionele ervaring die hij heeft opgedaan in Brussel, heeft hij de belangen behartigd en verdedigd van aangesloten verenigingen en van handelsbedrijven actief in de EU-agrofoodhandelsbranche.

Belangrijke aanwinst

Vorss geeft aan verheugd te zijn om in deze uitdagende tijd aan te sluiten bij de Europatat-familie en deel uit te maken van het nieuwe team van de vereniging. “Ik kijk ernaar uit om met al onze leden samen te werken, om ervoor te zorgen dat ze de hoogwaardige ondersteuning en het advies krijgen die ze nodig hebben om hun bedrijf te helpen groeien en dat de sector goed vertegenwoordigd is op Europees niveau”, aldus de nieuwe Technical Affairs Director. Namens het bestuur verwelkomt secretaris-generaal Benito het nieuwe teamlid: “We zijn blij om Romans welkom te kunnen heten in het Europatat-team en de aardappelsector. Zijn technische achtergrond en rijke ervaring wat betreft EU-zaken zijn een belangrijke aanwinst voor de vereniging, nu en in de toekomst. Samen zullen we het proactieve werk voortzetten dat het Europatat-secretariaat de afgelopen jaren, met de steun van de leden en stakeholders uit de hele aardappelsector, heeft verzet.” ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO