Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Grote met grijze garnaaltjes gevulde ‘patatten’

november 2021


Onze zuiderburen weten als geen ander van een eenvoudige aardappel een echte delicatesse te maken. De vulling kun je naar eigen smaak kiezen. Hier op z’n Belgisch met grijze garnaaltjes. Maar wil je Spaans, dan kies je gewoon eens voor chorizo.


Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten (excl. 15 minuten oventijd).

• 4 grote iets kruimige aard­appelen
• 3 lente-uitjes
• 150 gram roomkaas
• 1½ eetlepel fijngehakte dille
• 1½ eetlepel fijngehakt kervel of bieslook
• 175 gram grijze garnaaltjes (versgemalen) zout en peper
• boter

Warmde oven voor op 220°C.
Boen de aardappelen schoon. Breng ze met de schil in koud water met zout aan de kook en kook ze gaar in 20-25 minuten. Giet ze af en laat uitdampen.
Maak de lente-uitjes schoon. Hak het wit van de lente-ui fijn. Snijd het groen in ringen en houd hier wat vanachter voor garnering. Roer de roomkaas los met de lente-ui en groene kruiden.
Snijd van elke aardappel een kapje. Lepel de aardappelen uit. Pureer het aardappelkruim. Meng het met de roomkaas.
Roer er ¾ van de garnaaltjes door. Houd de rest achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout.
Vul er de aardappelen mee. Leg bovenop iedere aardappel een klein klontje boter.
Zet ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
Zet de aardappelen op de borden en garneer ze met nog wat garnaaltje, groene ringetjes lente-ui en een takje vers kruid.
Lekker met frisse gemengde sla.

Tip: Met kleinere aardappeltjes en de helft van de hoeveelheden heb je al een fantastisch idee voor een klein gerechtje met kerst.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO