Aardappelwereld magazine
In de airfryer kun je heel goed aardappel bakken. Het resultaat is altijd wel iets minder krokant dan gefrituurd. In Spanje wordt de aardappel in de patatas bravas, ook nooit zo heel erg krokant geserveerd. Dus maken we patatas bravas perfect in de airfryer!
Bijgerecht of snack, 4 personen. Bereidingstijd 30 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Boen de aardappel schoon. Snijd ze in stukken van ongeveer gelijke grootte (het hoeven dus geen perfecte blokjes te zijn). Zet 30 minuten opzij in koud water met 1 eetlepel zout. Hak intussen de rode peper fijn. Houd je van pittig, verwijder dan de pitjes niet. Hak de rode ui, de paprika en de knoflook in stukjes. Bedek de bodem van een koekenpan met een dun laagje olijfolie. Fruit de rode peper en de knoflook paar minuten op een heel laag vuur tot de geuren vrijkomen. Voeg de rode ui, paprika en ½ theelepel zout toe. Fruit nog eens 5 minuten heel zachtjes tot de ui glazig is. Voeg tarwemeel, paprikapoeder en witte wijn toe. Schep goed om. Laat op een hoog vuur al omscheppend inkoken. Voeg 150 ml water en ¼ – ½ bouillontablet toe (naar smaak dus). Breng aan de kook en laat afgedekt heel zachtjes 20 minuten sudderen. Warm de airfryer voor op 200°C. Spoel de aardappel af en dep goed droog. Hussel met een scheut olijfolie, wat zout en gemalen witte peper. Bak 20 minuten in de airfryer op 200°C. Schud om bij de 8e en 15e minuut. Pureer de pepersaus met een staafmixer. Doe de aardappeltjes in een platte schaal. Schenk er de saus over en garneer met de gehakte peterselie.
Ingrid van den Arend, Cook it!
Evenementen
©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO