Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Tolsma levert duizendste Air Control MAX-ventilator af

december 2020


Met hun keuze voor de Air Control MAX (ACM)-venti­lator van Tolsma, haalde familie De Backer uit Bergeijk de duizendste ACM-ventilator in huis. Om deze mijlpaal te vieren, ontvingen zij onlangs uit handen van Tolsma-bewaar­specia­­list Arjan van Hassel een cheque ter waarde van 250 euro, om vrij te besteden.

Nadat de bewaarplaats uit 2001 in april dit jaar tot de grond toe afbrandde, koos de familie in aanloop naar de wederopbouw van hun bewaring voor fritesaardappelen de ACM-ventilator in combinatie met de geavanceerde bewaarcomputer Vision Control. Met man en macht is er vervolgens gewerkt aan de opbouw, zodat de bewaarplaats bij de start van bewaarseizoen 2020/2021 weer volledig operationeel was.

Revolutionair

Familie De Backer ontving een cheque ter waarde van 250 euro om vrij te besteden uit handen van Tolsma-bewaarspecialist Arjan van Hassel (r).

Tolsma presenteerde de Air Control MAX eind 2018, tijdens de internationale aardappelvakbeurs Interpom in Kortrijk, waarna de ventilator voor bewaarseizoen 2019/2020 op de markt kwam. Bij de introductie noemde het bedrijf de ACM revolutionair, vanwege de onderscheidende prestaties ten opzichte van het tot dat moment beschikbare aanbod aan ventilatoren. Met door computersimulatie geoptimaliseerde vleugelprofielen en een geïntegreerde naafmotor waarvan de elektronica gescheiden is gemonteerd, zorgt de ACM-ventilator bijvoorbeeld voor het bereiken van een maximale luchtopbrengst bij een lange levensduur en een laag geluidsdrukniveau. Daarnaast valt de ventilator dankzij het lage energieverbruik in de fiscale voordeelregelingen. ●

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO